Uğur Makes You Global - U Makes U Global

Öğrencilerimizi Global Dünyaya Hazırlıyoruz

Uğur Okulları olarak öğrencilerimizi global dünyaya hazırlayabilmek ve geleceğin gerekliliklerine adapte olabilen bireyler olarak yetiştirebilmek amacıyla U Makes U Global Programını başlattık. Anadil ile birlikte ikinci dil edinimini hayatın merkezine alan İngilizce programlarımız kapsamında, tüm Uğurlu öğrencilerimiz bir dünya vatandaşı olarak yetişiyor.

U Makes U Global

Dil ediniminde kaliteli içeriklere maruz kalmak kadar maruz kalınan içeriğin sıklığı, yoğunluğu, çeşitliliği ve farklı becerilere hitap eden etkinlik tasarımlarının varlığı da çok önemlidir. Öğrencinin yabancı dile sınıf içinde, okulun diğer ortamlarında, evde, dışarıda maruz kalırken yaşamın geneline, kariyer gelişimine, geleceğin gerekliliklerine hitap etmesi gibi amaçları da barındırması Uğur Okulları U Makes U Global programının bir parçasıdır.

Derslerin %50’si İngilizce

Küresel dünyaya hazırlık programı U makes U global ile Uğur okullarında, öğrencilerimizin küçük yaşlardan itibaren yabancı dil ediniminde emin adımlar atarak ilerlemesi amacıyla okul öncesi ve ilkokul kademesinde ders programlarımızın %50'si İngilizce olarak planlanır. İngilizce Skills (yabancı uyruklu) öğretmenlerimiz ile sınıf öğretmenlerimizin temel derslere eş zamanlı katıldığı “Co-op”dersleri ile öğrencilerimizin temel derslerdeki bilişsel gelişimleri ile İngilizce dil edinim becerileri daha üst standartlara ulaşır.

Ayrıca genel İngilizce, İngilizce matematik, İngilizce fen derslerinin tamamı İngilizce işlenir. Müzik, görsel sanatlar, beden eğitimi gibi uygulamalı derslerde de öğrenciler alana yönelik terimler ve yönergelerle İngilizceye maruz kalırlar. Öğrenciler farklı dillere hakim öğretmen avantajından faydalanarak bir dünya vatandaşı olarak yetişir.

Uğur Okullarına özel yazılmış İngilizce okuma-yazma serisi ile öğrenciler İngilizce diline özgü sesleri, kelime ses ayrıştırması-birleştirmesi ile telaffuzu edinirler. Oracy programı ile de sadece konuşma pratiği değil etkili iletişim için gerekli tüm becerileri de içselleştirirler.

Etkinlikler Dört Duvarla Sınırlı Değil

Projeler ve etkinliklerimiz ile derslerimiz sınıfın dört duvarıyla sınırlı kalmaz. Eğitim programımız öğrencilerimizin tüm gün boyunca hem İngilizce’ye hem de Türkçe’ye mümkün olduğunca maruz kalmalarını sağlamak üzere entegre edilmiştir.

Morning Greetings
Öğrencilerimiz her sabah İngilizce karşılama ile güne İngilizce başlangıç yapar.
What’s For Breakfast?
Kahvaltıda Ne Var? uygulaması ile İngilizce öğretmenleriyle birebir sohbet gerçekleştirilir.
Healthy Body, Healthy Mind
Haftanın 3 günü İngilizce yönergeler ile sabah sporu yapılır. Share With Me: Haftanın 1 günü dünya gündemlerini ele aldığımız İngilizce "paylaşım saatleri" gerçekleştirilir.
Speaking Zone
Teneffüslerde "Speaking Zone" uyg ulaması ile İngilizce konuşma alanında eğlenerek öğrenme sağlanır. Belirlenen bu alanlardan geçerken öğrenciler ve öğretmenler İngilizce konuşur.
HomeStudy
Öğrencilerin o hafta işlenen konuları her gün evde tekrar etmesi sağlanır.
U-Family Time
Öğrencilerin aileleriyle birlikte gerçekleştirecekleri hafta sonu etkinlikleriyle evde de İngilizceye maruz kalma ve kullanma olanakları yaratılarak İngilizceyi daha fazla hayatın içine dâhil etmeleri amaçlanır.
İngilizce Okuma Saati
Haftanın 1 günü "Kitap Benim" okuma saatinde İngilizce kitaplar okunur.