Uğur’da Aktif ve Sağlıklı Yaşam

Uğur Okullarında, Beden Eğitimi ve Sağlıklı Yaşam derslerinde Uğur’da Aktif ve Sağlıklı Yaşam Programı uygulanır. Bu program kapsamında tüm kademelerde öğrenim gören öğrencilerin Yaşam Boyu Spor, Zindelik ve Sağlıklı Yaşam felsefesi ile Toplum için Sağlıklı Bireyler olarak yetişmesi hedeflenir. Derslerde; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına ek olarak öğrencilerin hem fiziksel gelişimlerini destekleyecek ve sağlıklı yaşama dair bilgi sahibi olabilecekleri içerikler yer alır. Egzersiz planlamalarının yanı sıra ve farklı spor branşlarında eğitimler verilir.

Sağlıklı yaşam eğitimleri çatısı altında; Öz Bakım ve Hijyen Kuralları, Okulda Hijyen Kuralları, Beslenme ve Sıvı Tüketimi, Dinlenme ve Düzenli Uyku, Postür Ölçümleri ve Analizi, Fiziksel Uygunluk Testleri ve Beceri Ölçümleri konularında ders içerikleri bulunur.

Program Kapsamı Nelerdir?
Sağlığı Koruyan ve Geliştiren Okullar Projesi

Sağlığı Koruyan ve Geliştiren Okullar Projesi kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliği ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler için çalışmalar gerçekleştirilir. Tüm okullarda Okul Sağlığı Hemşire Eğitimi, Sağlığı Koruma ve Geliştirme Eğitimi, Öğrenciler İçin Sağlık Taramaları ve Sağlıklı Yaşam İçin Altın Kurallar Veli Seminerleri gerçekleştirilir.

Uğur'da Aktif ve Sağlıklı Yaşam program kapsamı hakkında daha fazla bilgi içeren dokümanımıza ulaşmak için tıklayın.