Eğitime Teknolojik Destek

Uğur Okulları Bilgi ve İletişim Teknolojileri Biriminin katkılarıyla hazırlanan online platformlar ile öğrencilerin bilgiye 7/24 ulaşabilmeleri sağlanır.

Metodbox

Uğur Okullarına özgü yeni nesil eğitim metodu olan Metodbox, kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı dijital öğrenme- öğretme platformudur.
Metodbox ile öğrenciler hedeflerine göre tercihlerini belirler, etkili performans takibi ile veriler toplanıp tercihe yönelik program oluşturur. Öğrenciler yapılan deneme sınavlarının anlık raporlamaları ile Türkiye geneli sıralamalarını görebilir. Öğrencinin akademik süreçleri ve etkinlik takvimi, ödevleri, testleri, sınavları gerçek zamanlı bildirimler ile takip edilir. Metodbox’ın akıcı ve kolay kullanıma sahip arayüzü ile veliler, öğrencilerin hayallerine emin adımlarla yürüdüğü bu yolculukta öğretmenleriyle birlikte onları destekleyerek başarıya ulaşmalarını kolaylaştırır. Öğretmenler ödevlerin, sınavların anlık kontrolünü yapabiliyor, etüt ve ders planlama bildirimlerini anında paylaşabilir.

Metodbox ile Başarının İzini Sürün
Takvime tıklayarak öğrencilerin ders programlarını görüntüleyerek canlı derslerin takibi kolayca yapılıyor. Bu takvim üzerinden öğrencilerin ödev ve etütleri görüntülenebiliyor, sınav takip sistemi ile hem deneme sınavları hem de ders sınavları takip edilebiliyor. Sınav sonuçlarını ve başarı raporlarını görüntüleyerek birlikte hedefe yönelik çalışma programları hazırlanabiliyor. Metodbox’ın mesajlaşma özelliği ile öğretmenlerle kolayca iletişim kurarak sorular ulaştırılabiliyor.
Öğrenciler, Metodbox üzerinden başarı raporlarına ulaşarak kazanım eksikliklerini tespit ediyor ve hedefe yönelik çalışma planı oluşturarak bu eksikliklerini gideriyor. Veliler, öğrencilerin haftalık ders programlarını, sınav ve test sonuçlarını, ödev ve etüt bilgilerini takip edebiliyor. Öğretmenler, öğrencilerine ödev ve etütler atayabiliyor, sınav ve test sonuçlarını değerlendirerek başarı takibi yapabiliyor.
Öğrenciler, yeni konularla tanışırken, önceki dersleri pekiştirirken ve sınava yönelik çalışırken konu anlatım videoları, nitelikli yayınlar ve materyallerle istediği formatta, kendi hızında öğreniyor.

Metodbox ile Uğur Okullarının yarım asrı aşkın deneyimi yanında, okul her yerde!

SeeMeet

Uğur Okulları bu yıl canlı derslerini de Metodbox’a taşıyarak bir ilki gerçekleştirdi. Metodbox içerisine entegre edilen, yerli ve eğitim odaklı görüntülü görüşme sistemi SeeMeet ile dijital okul ortamının ihtiyaçları tek bir uygulama içinde tutuluyor ve canlı dersler SeeMeet’te yapılıyor, bütünleşik öğrenme Uğur Okullarının kendi platformları ile destekleniyor.

U-Digital

U-Digital ile öğrencilerin tüm verileri online sistem üzerinde tutularak düzenli bilgi akışı sağlanır. Akademik ve sosyal gelişim süreçlerinin platform üzerinden takip edildiği Akademik Gelişim Dosyası ile okul, öğrenci ve veliler arasında bir köprü hizmeti sağlanır.

U-Digital ile;
1.    Güncel duyuru ve mesajlara, haftalık hatırlatmalara ve sınav bilgilerine anında ulaşılabilir.
2.    Ders notları, akademik bilgiler, sınavlar, rehberlik, etkinlikler, etüt takvimi, ödevler ve özel görüşme günleri görüntülenebilir.
3.    Ders programı, yemek listesi, akademik takvim, kayıt bilgileri gibi çeşitli sayfalara ulaşılabilir.

Kişiye Özgü Eğitim Metodu

Öğrencinin ne öğrendiği platform üzerinden kolayca sorgulanarak, çalışmaları izlenerek, performansı ölçümlenerek sınav tercihleri doğrultusunda hedefine yönlendirme hizmet sağlanır, tamamlanacak yönlerinin tespit edilmesine yapay zeka algoritmaları ile yardımcı olunur.

Web, akıllı tahta ve mobil cihazlar ile entegre çalışan Metodbox, öğretmenlere sınıf içi derslerde yardımcı araç olarak sunulur. Öğretmenin, öğretilenleri izlemesine aracılık eder, sonuca göre öğrencilerin eksiklerini gidermesinde dijital pusula olur. Velilere basit bir veri okunurluğu ile raporlar sunar, veri kaynağı yaratır. Bilgisayarlar, akıllı tahta, tablet, mobil cihazlar ile “her yerde öğrenme” felsefesi desteklenir.