Uğur Okulları Diyabete Karşı Pedal Çevirdi

30.04.2019

Uğur Okullarının 20 ildeki 50 okulunun öğretmenleri ve öğrencileri, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek ve diyabete karşı farkındalık yaratmak amacıyla pedal çevirdi.

Uğur Okullarının 20 ildeki 50 okulunun öğretmenleri ve öğrencileri, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek ve öğrencileri diyabete karşı bilinçlendirmek için

Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı bisiklet turu düzenledi. Geçtiğimiz yıl obezite teması ile Ankara’da ilki gerçekleştirilen ve bu yıl da yüzlerce öğrencinin katılımı ile her ilin farklı alanlarında düzenlenen bisiklet turunda farkındalık yaratmak amaçlandı. Türkiye genelinde aynı anda, saat 11.00’de başlayan bisiklet turu park alanlarından, şehir içlerine; tarihi alanlardan özel tur bölgelerine; adalardan ormanlık bölgelere kadar her ilin birçok farklı alanında gün boyu devam etti.

“Öğrencilerimizin farkındalığını geliştirmek ve onların da bu bilinci yaymasını sağlamak önemli”

Etkinliğe İzmir’de katılım gösteren Uğur Okulları Spor Bölüm Başkanı Canset Artan, diyabete yönelik farkındalık yaratırken sağlık konusundaki bilinç düzeyini yükselten bilgilerle öğrencileri aydınlatarak sporun önemini vurguladıklarını söyledi. Artan, "Bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak sporun yaşamımızdaki önemini benimsetebilmek ve diyabete karşı farkındalık yaratmak amacıyla bir bisiklet organizasyonu gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin farkındalığının geliştirilmesinin ve onların da bu bilinci yaymasını sağlamanın önemli olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu organizasyonumuzu farklı temalarla sürdürmeye devam edeceğiz."dedi.