Kurucu

Enver Yücel

Enver Yücel (d. 1957, Giresun), Türk iş adamı, eğitimci, girişimci, 21. yy. eğitim fütüristi ve lider. Türkiye ve yurt dışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanı; Uğur Hazırlık, Uğur Yayınları, Uğur Kariyer Merkezi, Uğur Dershaneleri, Bahçeşehir Okulları, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, Uğur Okulları, Bahçeşehir Üniversitesi, Bay Atlantic University "Washington’’, Berlin International University of Applied Sciences "Berlin", BAU International University ‘’Batumi’’, Bahçeşehir Cyprus University "Cyprus", Mentora Dil Okulları ve CES Dil Okulu kurucusudur. Ayrıca Xi'an International University’nin BAU Global Eğitim Ağı’na ve Fulford Academy’nin K12 School bünyesine katılmasını sağlamıştır.

Yaşamı

Enver Yücel 1957’de Giresun’da doğdu. Lise eğitimini Haydarpaşa Lisesinde yatılı olarak tamamladı. Devamında, Matematik Bölümü’nü bugünkü ismi Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsünde bitirdi.

Vizyonu

Enver Yücel tüm yaşamını eğitime adayan bir iş adamı ve eğitimcidir. 1968 yılından bugüne, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden öğrencilere eğitim hizmeti sundu. Yücel, dünyada tüm problemlerin çözümü olarak eğitimi görüyor ve bu sebeple eğitim alanını aslında bir “Sosyal Sorumluluk” alanı olarak tanımlıyor. Yücel, eğitimin dünyaya barışı getireceğine inandığı için, dünyanın tüm ülkelerinde çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Fas’tan, Cibuti’ye, Somali’den, Ortadoğu’ya dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilere kurumlarında burs olanağı sağlıyor. Bu yolla hem dünya barışına katkı sunuyor hem de bu ülkelerin sorunlarının çözümü için eğitilmiş insan gücünü ortaya çıkarıyor.