Uğur Sınava Hazırlık Merkezi ile Öğrenciler Geleceklerine Bugünden Yön Veriyor

15.05.2019

Bireysel çalışma planı, kişiye özgü rehberlik, etkin kariyer planlaması, Türkiye geneli seviye tespitine imkan tanıyan deneme sınavları ve online eğitim platformunu içerisinde barındıran “Uğur Sınava Hazırlık Merkezi” ile öğrenciler geleceğe hazırlanıyor.

Uğur Okullarında öğrenim gören öğrencilere sınava hazırlık, kariyer planlama ve kişisel gelişim desteği veren Uğur Sınava Hazırlık Merkezi (USHM) etkili sınava hazırlık çalışmaları ve düzenli geri bildirim sistemi ile öğrencilerini destekliyor. USHM’de hedeflenen başarıya ulaşmada öğrencilere rehberlik edilirken, her öğrencinin kişisel ve akademik özellikleri çerçevesinde, kişiye özgü sınava hazırlık sistemi geliştirilerek geleceklerini keşfetmeleri amaçlanıyor. Belirlenen hedef ve kişisel analiz çerçevesinde öğrencinin bilişsel gelişimine, tercih hedeflerine uygun çalışma planı ve materyaller hazırlanıyor. Yarım asırlık sınavlara hazırlık deneyimine sahip Uğur Okullarında eğitim teknolojilerinin en güncel araçları ile öğrencilerin sınava hazırlık süreci destekleniyor.

Öğrencinin gelişimi bireysel koçlar ile takip ediliyor

Öğrencinin iç disiplin duygusunu geliştirmesini ve yeterliliğini yine kişisel raporlar vasıtasıyla görmesini sağlayarak, sınava hazırlık noktasında eksikliklerin giderilmesine yardımcı olurken; sınav başarısının yanında fiziksel, sosyal, duygusal gelişimlerini de destekliyor. Öğrencinin çeşitli envanterler ile düzeyi ve gelişim alanları tespit ediliyor, öğrencilerin sınav hazırlık süreçleriyle özel olarak ilgilenen bireysel koç U-Mentor’lar  hedeflerini belirleyip, gerçekleştirmede onlara yardımcı oluyor. Öğrenciye özel bireysel çalışma planı hazırlanıyor, plan doğrultusunda akademik ve sosyal başarısı özel olarak takip  ediliyor. Geliştirilmesi gereken alanlara yönelik özel çalışmalar yapılıyor. Gerçekleştirilen deneme ve seviye tespit sınavlarıyla  sınav stresi en aza indirgeniyor. Kişiye özgü kariyer planlamaları gelecek kaygısının önüne geçiyor. Akademik gelişimi desteklemenin yanında sosyal sorumluluk projeleri, yarışmalar, özel projeler konusunda da öğrencilere yön veren Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, sınavda kazandıkları başarıyı geleceğin dünyasında da sürdüren bireyler yetiştiriyor. Merkezler, öğrencinin iç disiplin duygusunu geliştirmesini ve kişisel yeterliliğini yine kişisel raporlar vasıtasıyla görmesini sağlayarak öğrencinin sınava hazırlık noktasında eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olurken fiziksel, sosyal, duygusal gelişimlerini de destekliyor.

Online portfolyo AGD ile geleceğe bugünden hazırlık

Bu kapsamda sunulan hizmetlerden faydalanan öğrencilerin kazanımları online portfolyo olan ve eğitim platformunun içerisinde bulunan Akademik Gelişim Dosyası (AGD)’nda toplanıyor. AGD ile öğrencinin kazandığı başarı belgelerinin, akademik süreçlerinin, bireysel başarılarının ve ürettiği projelerin bulunduğu portfolyo ile bir üst okula geçişinde avantaj elde etmesi sağlanıyor. Öğrencilerin kişisel gelişim, liderlik, sosyal sorumluluk, iş deneyimi portfolyosu oluşturması sağlanıyor. Tüm bu kazanımlar öğrencilere vizyon katarak öz güvenlerini ve analitik düşünme yeteneğini geliştiriyor, onlara girişimcilik ruhu kazandırıyor, onları geleceğe bugünden hazırlıyor.