Kişiye Özgü Yapay Zeka Temelli Eğitim Platformu

Metodbox, Uğur Okulları öğrencileri, öğretmenleri, okul yöneticileri ve üye öğrencilerin velileri tarafından kullanılan; hem web sitesi, hem mobil sitesi hem de iOS ve Android uygulamaları sayesinde, her yerde bağlanılabilen ve kullanılabilen bir eğitim platformudur.

Değişen dünyanın bir parçası olarak öğrenci, öğretmen, veli okul yöneticisi rolleri de değişmekte ve yeni nesil roller ortaya çıkmaktadır. Buna bağlı olarak, eğitim-öğretim ortamlarının da yeni ihtiyaçlara göre şekillenmesi gerekmektedir. Bu noktada Metodbox, eğitim-öğretim sistemindeki yeni ihtiyaçları karşılayacak şekilde sürekli kendisini geliştiren, yapay zeka tabanlı, kişiye özgü, dijital öğrenme platformu olarak hizmet sunmaktadır.

Metodbox, sosyal etkileşim platformu olan SeeMeet ile uyumlu çalışmaktadır. Metodbox’da canlı dersler tanımlanabilmekte, canlı derslere ders materyalleri eklenebilmekte ve hesap oluşturma veya şifre girme adımları olmadan SeeMeet’deki canlı derslere katılım sağlanabilmektedir.

Metodbox’ı Kimler Kullanabilir?

Farklı ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş kullanıcı rolleri.

Öğrenciler

Yeni nesil öğrenci özelliklerini bilmek ve uygun eğitim-öğretim ortamının sağlanması gelmektedir. Günümüzde öğrenciler öğretim sürecine aktif olarak katılmak; kendilerine özel öğrenme deneyimi yaşamak; metin, şekil, grafik, resim, animasyon, video, ses kaydı vb. ile zenginleştirilmiş çok uyaranlı öğretim ortamı istemektedir.

Öğrenci ihtiyaçlarını merkeze alarak Metodbox (anaokulu ve 1-12. Sınıflar) ve Metodbox Junior (anaokulu ve 1-4. Sınıflar) seçenekleriyle hizmet sunulmaktadır.

Öğrenciler

Öğretmenler

Yeni nesil öğrenci özellikleri ile birlikte öğrenci rolü değişirken, öğretmenin de rolü değişmektedir. Yeni nesil öğretmen eğitim-öğretim sürecini planlayan, çok uyaranlı öğretim araçları ile süreci zenginleştiren, öğrencilere rehberlik eden ve öğrencilere bireysel geri bildirimlerde bulunarak onların öğrenme deneyimlerini yöneten bir role sahiptir.

Metodbox, bu noktada öğretmenlere yardımcı olacak ortam desteğini sunmaktadır.

Öğretmenler

Yöneticiler

Okul yöneticileri, mikro ve makro düzeylerde eğitim-öğretim süreçlerini takip edebilmek, bu süreçte öğrencilere ve öğretmenlere rehberlik edebilmek için değişen sistemin birleştiricisi görevinde olmalıdır.

Metodbox ile yöneticiler eğitim süreçlerinin tüm basamaklarını planlayıp takip edebilirler.

Yöneticiler

Veliler

Yeni nesil veliler de eğitim-öğretim sürecini daha yakından takip etmekte, velisi oldukları öğrencilerin gelişimlerini izlemekte, süreç hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istemektedirler.

Metodbox, velilerin eğitim-öğretim sürecini yakından takip edebilmeleri için destek sağlamaktadır.

Veliler

Metodbox’ta Neler Var?

Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformu Özellikleri

Zenginleştirilmiş İçerikler