Okul Öncesi

Yaşamın Sihirli Yılları Okul Öncesi Dönem

Okul öncesi dönem olarak nitelendirilen 0-6 yaş aralığı, çocukların zihinsel becerilerinin ve duygusal gelişimlerinin yüzde 95’ini tamamladıkları, yaşamın temelini oluşturan dönemdir. Öğrenme hızının çok yüksek olduğu bu evrede Uğur Okulları, öğrencilerin bedensel, bilişsel, duygusal, sosyokültürel, dil ve fiziksel gelişim alanlarındaki potansiyeli en üst seviyede ortaya koymalarını sağlar.Uğur Okulları Okul Öncesi Eğitimi Bölümü, öğrencilerin bilgiye kendi kendilerine ulaşmalarını, edindiği bilgiden yararlanmalarını ve bilgiyi geliştirme yöntemlerini öğrenmelerini hedefler. Tam öğrenmeyi sağlayacak buluş ve sunuş yoluyla öğrenme tekniklerini çocuk merkezli uygulayan bir sistem oluşturulur.

Bu program ile öğrencilerin kendi motivasyonunu sürekli besleyip canlı tutabilen, yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetişmesi hedeflenir. Okul-aile iş birliği ve profesyonel öğretmenin öneminin bilincinde, sınıfın duvarları dışındaki dünyanın zenginliğini keşfetme yoluyla, çocuklardaki potansiyeli açığa çıkarmak amaçlanır.Uğur Okulları eğitim sisteminde öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsenir ve öğrencinin kendini doğru ifade etmesine, kendini gerçekleştirebilmesine, inisiyatif alabilmesine ve iç denetim kazanmasına olanak sağlanır. Öğrencilerin sosyal yaşamı anlamlandırması ve bir parçası olması sağlanırken, ihtiyaçlarını kendi başına karşılayabileceği yeterlilikte özbakım becerileri kazandırılır.