Okul Öncesi

Uğur Okullarında Öğrenme Ortamı

Uğur Okulları öğrenme ortamında, öğrencilerin bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önünde bulundurularak kendilerini keşfedebilecekleri, beceri ve yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, güvenli bir çevre oluşturulur. Bilimsel temelli, öğretici ve eğlenceli eğitim programının gerektirdiği materyallerle dolu bir öğrenmeyi öğrenme sağlanır.

Reggio Emilia felsefesi üzerine inşa edilmiş olan Uğur Okulları okul öncesi eğitim sisteminde çevre, hayal gücünü ve yaratıcılığı destekleyecek şekilde düzenlenir. Çevrenin düzenlenmesinde çocukların tüm duyularına hitap edilmesi esas alınır.

Öğrenme Merkezi

Öğrenme Merkezi, Uğur Okullarının 5 Dil 2 Beceri yaklaşımını yansıtan, öğrencilerin ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarının tespit edilmesini sağlayan ortamlardır. Öğrenme Merkezi adı verilen sınıf ortamı içerisinde, Okuma- Yazma Merkezi, Matematik Merkezi, Blok Merkezi, Evcilik-Drama Merkezi, Fen, Sanat, Müzik Merkezleri aynı anda bulunur. Öğrencilerin ayrı ayrı merkezlerde, aynı anda bulunarak birlikte çalışmayı öğrenebilmesi, dış etkenlere rağmen konstransyon becerilerini geliştirmesi hedeflenir.