Okul Öncesi

U-Ready Programı

Uğur Okulları U-Ready programı ile okul öncesinden 1. sınıfa geçecek öğrenciler bir üst kademeye alışması ve entegrasyonu için psikolojik olarak hazırlanmaları sağlanır.

Uğur Okullarında ilkokul yaşantısı, okul öncesi eğitiminin devamı niteliğinde olup P4U, Asalet ve Zarafet Dersi gibi her iki birimde de bulunan çalışmalar ile öğrencilerin geçecekleri yeni ilkokul sistemini içselleştirmelerine yardımcı olur. Öğrenciler gerek ortak öğretmenler gerekse sosyal etkinlikler sırasında ilkokul öğretmenlerini görme ve tanıma şansını yakalar. Öğrencilerin yaşantılarındaki bu ilk ve büyük değişimde sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve yöneticilerinin desteği ile eğitim programındaki geçiş süreci psikolojik olarak en olumlu şekilde tamamlanır.

Eğitim programı içerisinde bulunan ve 2 ay süren bu programda öğrencilerin;

• Gelecek başarıları ile ilgili hayal kurmalarını sağlamak,

• Plan yapmalarına zemin oluşturmak,

• Bir üst sınıfa daha büyük başarılar ile ulaşabilmeleri için ihtiyaçları olan içsel motivasyonu artırmak,

• Bir üst sınıfa gitmek ile ilgili kaygılarını azaltmak,

• Yeni sınıflarına uyumlarını rahat ve kolay gerçekleştirebilmek amaçlanır.