Okul Öncesi

Kişiye Özgü Çözüm Odaklı ve Proaktif Rehberlik

Uğur Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Biriminin felsefesi, Kişiye Özgü Çözüm Odaklı ve Proaktif Rehberlik yaklaşımıdır. Uğur Okulları, her öğrencinin eşsiz olduğu inancıyla bu yaklaşımı benimser ve öğrencileri motive ederek gelişimlerine destek olmayı hedefler.

Türkiye’de ilk kez Uğur Okullarında hayata geçirilen Kişiye Özgü Çözüm Odaklı ve Proaktif Rehberlik yaklaşımında en geçerli bilimsel araçlar kullanılarak, en uygun danışmanlık metodlarıyla öğrenciye ve veliye psikolojik danışmanlık hizmeti verilir.

Kişiye Özgü Çözüm Odaklı ve Proaktif Rehberlik ile her öğrenci uzman psikolojik danışman ve psikologlar tarafından izlenir. olyo çalışmaları yapılarak öğrencilerin kişisel gelişim haritası, güçlü ve gelişmesi gereken yönleri takip edilir, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitsel kararları yönlendirilir.