Okul Öncesi

Eğitimde ASDF Modeli

Uğur Okullarında uygulanan, öğrencilerin yaş grubu özelliklerine uygun olan “ASDF Eğitim Modeli’’ ile her alanda gelişim desteklenir. Öğrencilerin doğal bir çevrede ve kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir öğrenme merkezi ortamında, kültürel ve sosyal paylaşım içinde bulunarak, deneyimleyerek öğrenmeleri sağlanır.

Uğur Okullarında uygulanan ASDF Eğitim Modeli;

• Güvenli, konforlu ve öğrencilerin gelişimini destekleyen bir çevrede gerçekleşir. Çevre düzenlemesinde öğrencilerin rahat hareket edecekleri, beş duyu organını rahat kullanacakları bir ortam sağlanması önemsenir.

• Akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerinin getirdiği potansiyelleri en üst seviyede ortaya koymalarını sağlar.

•Öğrencilerin öz güvenli, öz denetimli, sorumluluk sahibi ve çok yönlü dünya vatandaşları olarak yetişmelerini sağlar.

ASDF Nedir, Eğitimde Nasıl Uygulanır?

ASDF, öğrencilerin akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimini destekleyen Uğur Okullarına özgü bir eğitim modelidir.

Akademik

Uğur Okullarında öğretmen kadrosundan yabancı dil eğitimine, kariyer planlamasından sınav başarısına kadar, öğrenciye kendi bilişsel gelişimi dikkate alınarak en iyi eğitim sunulur. Öğrencilerin tüm gelişim alanları çeşitli etkinliklerle en üst seviyeye ulaşırken öz güvenleri doğrultusunda yaşayarak öğrenmeleri sağlanır.

Sosyal

Öğrencilerin sosyal becerilerinin gelişmesini sağlayacak, akademik bilgiler ışığında planlanan kulüp ve atölye çalışmaları, kültür ve sanat projeleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve kişisel gelişim odaklı etkinlikler gerçekleştirilir. Akademik bilgileri oyun yoluyla eğlenerek öğrenirken sosyal çevreyle dengeli ve etkili iletişim kurma gibi becerilerini geliştirmeleri de sağlanır.

Duygusal

Öğrencilere iç kontrol geliştirme, olumlu düşünme, duygularını tanıma ve uygun yollarla ifade etme, öz benlik saygısı geliştirme gibi beceriler kazandırılır. Uzman psikolojik danışman ve psikologlar ile öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarını karşılayan bir çevre oluşturulur.

Fiziksel

Öğrencilerin tüm gelişim alanlarında, potansiyelleri doğrultusunda, ilgi ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeteneklerinin keşfedilmesi sağlanır. Dikkat ve algıyı güçlendirici, yaratıcılıklarını geliştirici etkinlikler gerçekleştirilir, sağlıklı beslenme bilinci kazandırılır. Spor yapmanın alışkanlık haline gelmesi sağlanır.