Lise

Yabancı Dil Eğitimi

Uğur Okullarında birinci yabancı dil İngilizcedir. Yabancı dil eğitimi müfredatı Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi’ne (CEFR) uygun olarak hazırlanmıştır.

Öğrencilerin kişisel gelişim dosyalarında ilkokuldan liseye kadar Cambridge KET, PET ve FCE sınav sertifikasyonlarına sahip olmaları amaçlanır. Uğur Okulları mezunlarının, yurt içi ve yurt dışı üniversiteleri ile uluslararası sınav merkezlerinde uygulanan İngilizce yeterlilik sınavlarında başarılı olmaları ve yetkin dil kullanım becerileriyle donanmaları hedeflenir.

Küresel ve Entelektüel Birikim Çalışmaları:

Yabancı dil eğitimi ile öğrencilerin sosyal iletişimini destekleyen, dünyaya bakış açılarını genişletecek projeler üretilmesine özen gösterilir. Öğrendikleri yabancı dili okullarında aktif kullanabilme imkanı yakalayan öğrenciler, çok dilli ve çok kültürlü bireyler olarak yetiştirilir. Yurt dışı değişim programları ve yabancı dil kurslarıyla eğitimin pekiştirilmesi sağlanır.

Öğrenmeyi Öğrenme Çalışmaları:

Araştırma ve keşfetmeye dayalı, problem çözme ve 21. yüzyıl becerilerine odaklanan, proje ve görev bazlı, takım çalışmalarını destekleyen arkadaşından öğrenme (Peer Tutoring) ve öğrenmeyi öğrenme çalışmaları gerçekleştirilir. Öz değerlendirme ve eleştirel düşünme becerileri geliştirilen öğrencilerin dünya vatandaşı olmaları desteklenir.

Üretici Becerileri Geliştirme Çalışmaları:

Öğrencilerin kendini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilmesi, topluluk önünde konuşabilme öz güvenlerinin gelişmesi, liderlik ve organizasyon becerilerinin pekiştirilmesi yönünde çok katmanlı programlar hazırlanır.