İlkokul

Uğur Okullarında Öğrenme Ortamı

Uğur Okulları öğrenme ortamında, öğrencilerin birbirinden farklı gelişen bireyler oldukları ilkesinden yola çıkılarak kendilerini keşfedebilecekleri, beceri ve yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, güvenli bir çevre oluşturulur. Öğrencilere temeli bilime dayalı, hem öğretici hem de eğlenceli eğitim programının getirisi olan materyallerle dolu bir öğrenme ortamı sunulur.

Uğur Okullarında her bölüm bir öğrenme alanıdır. Alanlar, çocukların fikirlerini doğal bir ortamda birbirleriyle paylaşabilmeleri için gerekli fiziki imkanlara sahiptir. Sınıflar genel olarak “çocukların yaptıkları, düşündükleri, hissettikleri, merak ettikleri ve sorguladıkları bir projede, iki ya da üç çocuğun birlikte çalışırken çekilen büyük bir fotoğrafı” şeklinde tasvir edilebilir.

Reggio Emilia yaklaşımı üzerine inşa edilmiş olan Uğur Okulları ilkokul eğitim sisteminde çevre, hayal gücünü ve yaratıcılığını destekleyecek şekilde düzenlenir. Çevrenin düzenlenmesinde çocukların tüm duyularına hitap edilmesi esas alınır.

Bilimsel temellere dayanan eğitim programının bir parçası olan ilkokul eğitiminde Türkiye’de ilk kez Uğur Okullarında hayata geçirilen erkenSTEM eğitim yaklaşımı ile öğrenciler erkenSTEM Laboratuvarı’nda müfredat doğrultusunda proje çalışmalarını gerçekleştirirler.

Öğrenme alanları hem sınıf hem de branş öğretmenleri için, öğrencilerin süreç içerisinde akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerini takip ettikleri doğal ortamlardır.