Okul Öncesi ve Bağımsız Anaokulu

Anaokulu

Uğur Okulları anaokulu kademesinde öğrencilerin bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önünde bulundurularak kendilerini keşfedebilecekleri, beceri ve yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, güvenli bir ortam oluşturulur. Bilimsel temelli, öğretici ve eğlenceli eğitim programının gerektirdiği materyallerle zenginleştirilen bu ortam, öğrencileri merak edip araştırmaya teşvik eder. Alternatif Eğitim Yaklaşımı üzerine inşa edilmiş olan Uğur Okulları anaokulu eğitim sisteminde çevre, hayal gücünü ve yaratıcılığı destekleyecek şekilde düzenlenir. Çevrenin düzenlenmesinde çocukların tüm duyularına hitap edilmesi esas alınır.  Bu anlayışla oluşturulan Öğrenme Merkezi’nde bulunan STEM, matematik, gerçek deneyimler, ana dil, sanat ve yabancı dil merkezleri öğrencilerin çeşitli buluşlar yapabileceği inceleme alanlarıdır.

Bu program ile öğrencilerin kendi motivasyonunu sürekli besleyip canlı tutabildiği, yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetişmesi hedeflenir. Okul-aile iş birliği ve profesyonel öğretmenin öneminin bilincinde, sınıf duvarları dışındaki dünyanın zenginliğini keşfetme yoluyla çocuklardaki potansiyeli açığa çıkarmak amaçlanır.

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Okul Öncesi

Uğur Okulları Okul Öncesi kademesinde öğrencilerinin bilgiye kendi kendilerine ulaşmalarını, edindiği bilgiden yararlanmalarını ve bilgiyi geliştirme yöntemlerini öğrenmelerini hedefler. Aktif öğrenmeyi sağlayacak olan buluş ve sunuş yoluyla öğrenme tekniklerini, çocuk dostu eğitim anlayışıyla uygular. Bu anlayışla oluşturulan Öğrenme Merkezi’nde bulunan STEM, matematik, gerçek deneyimler, ana dil, sanat ve yabancı dil merkezleri öğrencilerin çeşitli buluşlar yapabileceği inceleme alanlarıdır.

DAHA FAZLA BİLGİ AL