U-MakerFest III heyecanı başlıyor!

U-MakerFest III, 13 Nisan Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü'nde gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl "Turizm 4.0" teması ile Uğur Okulları Antalya Muratpaşa Kampüsü'nde birbirinden yaratıcı projeleri buluşturan U-MakerFest bu yılki teması ile de öğrencileri fikir ve çözümlerini sergilemek üzere bir araya getiriyor.

Uğur Okulları öğrencilerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri, STEM gibi çeşitli derslerde öğrendikleri bilgileri hayata geçirerek robotik, oyun tasarımı ve video/animasyon alanlarında yarıştığı U-MakerFest'in bu yılki teması "Çöp" olacak. Öğrenciler, dünyamızın çöp ve atıklar konusundaki problemlerini belirleyip yenilikçi çözümler üretecekler, ürettikleri projeleri sergi alanlarında sunacaklar.

Geçtiğimiz yıl 45 takımın katıldığı U-MakerFest'e bu yıl 62 takım katılım gösterecek. Çoğunluğu değerli akademisyenlerden oluşan, içerisinde sektörel isimlerin de yer aldığı jüri üyeleri projeleri değerlendirecek.