444 4 845

Müzeler Haftasında Çocuklara Özel Sanal Rotalar
18 Mayıs 2021 Yaşam

Müzeler Haftasında Çocuklara Özel Sanal Rotalar

Pandemi olmasaydı bu hafta, Türkiye'de her yıl 18-24 Mayıs arası kutlanan Müzeler Haftası kapsamında, birçok müze ücretsiz olacak ve müzeler yediden yetmişe ziyaretçilerle dolup taşacaktı. İçinde bulunduğumuz bu süreçte sosyal ve kültürel faaliyetlere bir süre daha ara verilmiş olsa da hem Türkiye’den hem de dünyanın dört bir yanından müzeler, çocuklara kapılarını sanal olarak açtı. Dijital dünyada büyüyen çocuklar için müzeleri fiziken olmasa bile online olarak ziyaret etmek mümkün. Uğur Okulları öğrencilerinin yeni şeyler keşfedip, keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak müzeleri derledik. İşte dünyadan ve Türkiye'den adım adım gezebileceğiniz sanal müzeler;

Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi 

Washington’da bulunan ve yaklaşık 126 milyon obje ile dünyanın en büyük koleksiyonuna sahip olan Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi yaklaşık 18 futbol sahası büyüklüğünde. Müzenin koleksiyonunda 30 milyon böcek, 4,5 milyon bitki, 7 milyon balık, 2 milyon kültürel obje, 350 bin mineral, 300 bin kayaç, 35 bin meteorit, 570 bin sürüngen yer alıyor. Detaylı olarak gezmesi saatler sürecek bu müze çocuklarınızın bir tık uzağında. 
https://naturalhistory2.si.edu/vt3/NMNH/z_tour-031.html

MetKids 

Dünyanın en büyük ve önemli müzelerinden biri olan The Metropolitan Museum of Art (MET), 7-12 yaş aralığındaki çocuklardan ilham alarak hayata geçirdiği MetKids ile çocuklara keyifli içerikler sunuyor. MetKids müzesinin en dikkat çeken yanı ise zaman makinesine sahip olması. İstediğiniz yer ve saati seçerek sanatı baştan keşfedebiliyorsunuz. 
https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/explore

Boston Çocuk Müzesi 

Çocuklar ve aileler için özel olarak tasarlanan Boston Çocuk Müzesi’nin sergileri bilim, kültür, çevre bilinci, sağlık ve sanata odaklanıyor. Müze samimi, yaratıcı, çocuk merkezli bir öğrenim ortamı oluşturmayı amaçlıyor. 
https://www.bostonchildrensmuseum.org/museum-virtual-tour

Tate Kids

Londra’da yer alan ve dünyanın en ünlü çağdaş eserlerinin sergilendiği Tate Müzesi de Tate Kids adı altında çocuklara online olarak hem eğitici hem de eğlenceli aktiviteler sunuyor. Web sitesinde 5-13 yaş arası çocuklar için çok sayıda oyun ve quiz bulunuyor. Çocuklarınız evde sanatla ilgili videoları seyredebilir ve kendi kreasyonlarını yapabilir. 
https://www.tate.org.uk/kids

aMuse’um Çocuk Müzesi

aMuse’um Çocuk Müzesi’nin, web sitesinde, pandemi dönemine özel evde çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz çeşitli uygulamalı etkinliklere yer veriliyor. Web sitesinde özellikle STEM (Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) etkinlikleri ve sanat projeleri dikkat çekiyor. 
https://www.amuseumcolumbia.com/amuseum-at-home

Uluslararası Çocuk Sanatı Müzesi

Norveç’te bulunan Uluslararası Çocuk Sanatı Müzesi, dünyanın ilk tam ölçekli Çocuk Sanatı Müzesi olarak biliniyor. Müzenin sanat koleksiyonunda 180’den fazla ülkeden çocuk ve genç tarafından yapılmış sanat eserleri yer alıyor. Çocuk ya da yetişkin pek çok kişinin ilgisini çekebilecek bu müzeyi online olarak gezmek mümkün.
https://artsandculture.google.com/streetview/the-international-museum-of-children%C2%B4s-art/DQHenq39pytKOQ

İstanbul Oyuncak Müzesi

23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi de kapılarını çocuklar için online olarak açıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden farklı kültürleri yansıtan antika oyuncaklara ev sahipliği yapan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde çocuklarınızla beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz.
https://istanbuloyuncakmuzesi.com/pages/360-tur

Rahmi Koç Müzesi 

Türkiye’de sanayi ve endüstri tarihine ilişkin tüm ayrıntıların yer aldığı Rahmi Koç Müzesi, bilime düşkün çocuklar için güzel bir gezi sunuyor. Haliç kıyısındaki bu müzede eski model arabalar, çizgi filmlerde görülen şirin bisikletler, buharlı gemi makineleri ve para basma matbaasına kadar pek çok şeyi görmek mümkün. Rahmi Koç Müzesi, çocuklar kadar ailelerin de ilgisini çekiyor.
https://www.google.com/maps/@41.0426995,28.9494739,2a,90y,187.03h,69.38t/data=!3m6!1e1!3m4!1skNdCDZTH3xIAAAQvvLsW5w!2e0!7i13312!8i6656

Miniatürk

İstanbul’un, Anadolu’nun hatta dünyanın önemli yapılarının 1/25 oranında küçültülmüş halleri Miniatürk de gezgin aileleri bekliyor. Saraylar, yalılar, Peri Bacaları, Pamukkale Travertenleri, camiler, kiliseler, sinagoglar batıdan doğuya doğru bütün ülkeyi bir anda dolaşmak isteyen çocuklu aileler için ideal bir rota olarak karşımıza çıkıyor. 
http://www.3dmekanlar.com/tr/miniaturk-parki.html

Zeugma Müzesi

Gaziantep’te bulunan Zeugma Müzesi ise çocuklarıyla biraz da kültür sanat gezisi yapmak isteyen aileler için ideal bir seçenek. Dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olan Zeugma’nın en önemli eseri ise Çingene Kızı figürlü mozaik. Ayrıca bu müzede 2000 yıllık mozaiklerin eksik parçaları lazer sistemiyle görüntülü olarak tamamlanıyor.
https://sanalmuze.gov.tr/muzeler/GAZIANTEP_ARKEOLOJI_MUZESI/

Listeye Dön

Uğurlu Olmanın
Tam Zamanı

Size en yakın okulumuzu seçerek ön kayıt formunu doldurabilirsiniz.

UĞUR'A BAŞVUR
İletişim Formu
İletişim Formu
Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız.