444 4 845

LGS’ye Kadar Sosyal Medya Diyeti
17 Mayıs 2023 Eğitim

LGS’ye Kadar Sosyal Medya Diyeti

Kişilik ve karakter gelişiminde büyük rol oynayan iletişim becerileri, görgü kuralları, kişisel bakım ve çevre temizliği bilinci aynı zamanda bireye mutlu ve huzurlu bir iletişimin kapılarını da aralıyor. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden hareketle hem evde hem okulda görgü kurallarını öğrenen ve uygulayan, kişisel temizliğine ve çevresine duyarlı olabilen çocuklar bu alışkanlıklarını hayat boyu sürdürüyor. Unutmayalım ki eğitimli ve donanımlı şekilde yetişmenin temel kurallarından biri önce ‘iyi insan’ olmaktır.

Çocuklara 21. Yüzyıl Becerileri Kazandırmalıyız

Çocukların 21. yüzyılın yetkinlikleri arasında gösterilen, doğru ve etkili iletişim becerilerine sahip olması için öncelikle ebeveynlerinin onlara doğru örnek olması gerekir. Sonrasında ise bayrağı eğitimciler devralır. Öğretmenler, öğrencileri akademik olarak yetiştirmenin yanı sıra mutlaka sosyal

ve duygusal gelişimlerini desteklemelidir. Öğrencilerin öz bakım becerileri gelişmiş, kendilerini doğru ifade edebilen, iletişim becerileri güçlü, nezaket kurallarına uyumlu, toplum kurallarının farkında ve onlara saygılı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmalıdır.

Kişisel Temizlik Gelişimi Olumlu Etkiler

Davranış kurallarının yanı sıra temizlik bilinci de küçük yaşta kazanılması gereken alışkanlıklar arasında yer alıyor. Tıpkı yetişkinlerin olduğu gibi çocukların da kişisel hijyenine, yaşam alanlarının temizliğine ve çevresine özen göstermesi önemlidir. Çocukların, kişilik gelişimi üzerinde de olumlu etkiler yaratan temizlik alışkanlıkları, erken yaşta evde ve okulda uygulanacak bazı basit kurallarla kolayca kazandırılabilir. Örneğin düzenli banyo yapma, kıyafet temizliği, diş bakımı gibi kişisel temizlik alışkanlıkları kazanan öğrenciler sonrasında odası ya da sınıf gibi yaşam alanlarını çevreyi de temiz tutmak konusunda duyarlı olacaktır.

Öğrencilerin kazanması gereken tüm bu değerlerin eğitim müfredatı içinde yer alması hem ebeveynlerinden öğrendiği alışkanlıkları okulda da uygulaması hem de öğretmenlerinden ders olarak bilgileri alarak ve uygulayarak pekiştirmesi açısından önemlidir. Uğur Okullarında Asalet ve Zarafet eğitimi olarak adlandırdığımız bu müfredat; telefonda ve yüz yüze konuşma kurallarından alışveriş tutumlarına, sosyal medya iletişiminden çevre duyarlılığına kadar pek çok alanı kapsıyor. Okul öncesi ve ilkokul kademelerinde ‘Kişisel Bakım’, ‘Etkili İletişim’ ve ‘Sihirli Sözcükler’ temaları altında işlediğimiz derslerimizde öğrencilerimizle buluşuyoruz.

Sosyal ve duygusal gelişim bir bütündür ve öğrencinin hayatına dokunan tüm ortamlar tarafından süreklilik ve tutarlılık içerisinde desteklenmelidir. Öğrencinin öncelikle aile ortamında kazanması gereken bu beceriler okul ortamında da desteklenmesiyle daha kalıcı hale gelecektir. Çocuklarımıza küçük yaşta teşekkür etmeyi ve bir hata yaptığında özür dilemeyi öğretmezsek hayat boyu affedilmesi güç hatalara davetiye çıkarmış olabiliriz. Bu nedenle ‘lütfen çocuklarımıza asalet ve zarafeti öğretelim.

Listeye Dön

Uğurlu Olmanın
Tam Zamanı

Size en yakın okulumuzu seçerek ön kayıt formunu doldurabilirsiniz.

UĞUR'A BAŞVUR
İletişim Formu
İletişim Formu
Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız.