444 4 845

Akademik Başarının Takibi Ders Çalışmak Kadar Önemli
21 Aralık 2020 Eğitim

Akademik Başarının Takibi Ders Çalışmak Kadar Önemli

Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanırken planlı ve düzenli ders çalışmanın yanı sıra öğrencinin akademik başarı sıralamasını ve Türkiye genelinde hangi yüzdelik dilimde bulunduğunu görmesi de büyük önem taşıyor.  

İdeallere ulaşma yolunda öğrencilerin akademik başarısını etkileyen pek çok faktör bulunuyor. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitim sürecinde de ilk kural düzenli ders çalışmak. Öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte işledikleri canlı derslerde ve bireysel çalışmalarında edindikleri kazanımların derecesini ise Türkiye geneli düzenlenen sınavlar belirliyor. Öğrenciler sınavlardan aldıkları sonuçlara göre hem eksiklerini giderme şansı buluyor hem de sınavda zamanı doğru ve etkin kullanmayı öğreniyor. Sınavlar sonrası öğrencilerin Türkiye çapındaki genel başarı oranları da hedeflerine yönelik çalışma planları ve sınavlara hazırlık sürecinde yol gösterici nitelikte. 

ÖĞRENCİ BAŞARI YÜZDESİNİ GÖREBİLİYOR

Ayrıca üniversite ve liseye giriş sınavlarının bir provası olarak da kabul edilen Türkiye geneli düzenlenen sınavlar aynı zamanda, öğrenciyi gerçek sınava hazırlıyor. Uzmanlar da özellikle üniversite sınavlarında puana göre değil başarı sıralamasına göre tercih yapmanın önemine dikkat çekiyor.  Türkiye geneli sınavda akademik başarı yüzdesini gören ve hedeflediği yolda emin adımlarla ilerleme şansı bulan öğrenci hayallerine kavuşuyor. 

UĞUR KABUL SINAVI 9-10 OCAK’TA 

Pandemi sürecinde Türkiye’nin dört bir yanında uzaktan eğitimi kesintisiz sürdüren Uğur Okullarında sınav heyecanı başlıyor. Uğur Okulları’nın her yıl düzenlediği; Türkiye genelinde tüm öğrencilerin yüzdelik dilimlerini görmelerine, eksiklerini tespit ederek kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak Uğur Kabul Sınavı (UKS), bu yıl 9-10 Ocak 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihinin 6 Ocak 2021 olduğu sınava 4. sınıf ve 11. sınıf arasındaki tüm öğrenciler katılabilecek. UKS için başvurular www.uks.ugurokullari.k12.tr web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.  Sınavla ilgili detaylı bilgiye de https://ugurokullari.k12.tr/haberler/detay/uks adresinden erişebilirsiniz.

Listeye Dön

Uğurlu Olmanın
Tam Zamanı

Size en yakın okulumuzu seçerek ön kayıt formunu doldurabilirsiniz.

UĞUR'A BAŞVUR
İletişim Formu
İletişim Formu
Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız.